Din Tai Fung pod věží 101 v Taipei
Klimatizovaná místnost s konstantní teplotou, postavy v bílých pláštích, čepice, roušky, chirurgická čistota. Zaneprázdněný tým, soustředěný nad stolem. Téměř jako na operačním sále. Jste v restauraci Din Tai Fung pod věží 101 v Taipei a přes velké průhledné skleněné stěny můžete nahlédnout přímo do kuchyně, kde vládne vysoké pracovní nasazení. Restaurace Din Tai Fung proslula zejména specialitou Xiao Long Bao – ručně vyrobenými plněnými "pařenými buchtičkami" z tenkého, jemného a neuvěřitelně chutného cesta. Připravují se na páře ve speciálních košících z bambusu. Xiao Long Bao jsou plněny vývarem a masovou směsí dle výběru. Přesto, že jsou vyrobeny ručně, jsou téměř identické. Každá náplň má přesně 21 g (každou náplň váží, odchylka 0,4g). Můžete si vybrat ze široké nabídky: vepřové, kuřecí, krevetové, krabí ... Všechny jsou vynikající! Úplný top jsou Xiao Long Bao plněné vepřovým masem a lanýži. Skutečně výjimečný kulinářský zážitek. V jídelním lístku jsou v nabídce i další oblíbené tchajwanské speciality, jako např. beef noodle, wontons, dim-sum a jiné. Din Tai Fung byla založena na Taiwanu v roce 1958 jako rodinná firma, která obchodovala s kuchyňským olejem. Ze skromných začátků se v 70. letech přetransformovala na restauraci, která se díky poctivé práci a přístupu rozrostla na mezinárodně uznávanou tchajwanskou síť restaurací, s pobočkami po celém světě. 160 restaurací ve 14 zemích a teritoriích si vysloužilo mnohé mezinárodně uznávané ocenění za kvalitu a výjimečnost, některým z nich byla udělena Michellinská hvězda. Ikonickým symbolem každého provozu je právě tým pracovitých kuchařů, kteří ručně, trpělivě a neúnavně vyrábějí famózní Xiao Long Bao a jiné tchajwanské speciality. Hlavním krédem firmy je poctivá kuchyně a takový přístup k zákazníkům, aby se cítili jako doma. Pokud náhodou váháte, co si vybrat, jak správně vychutnat podávanou specialitu, nebo jak použít příbor či hůlky, nevadí, personál vám s láskou a trpělivostí ochotně poradí. Během celé své historie si majitelé zakládali na používání kvalitních přírodních surovin a ingrediencí pro přípravu ručně vyráběného těsta a náplní. Nenechejte se odradit delší řadou a čekací dobou, která se může pohybovat od 5 do 45 minut. Možná budete překvapeni, jak rychle budete sedět za stolem. Rezervace je dobře zorganizovaná. Po registraci dostanete pořadové číslo a pager, který vás upozorní, že jste v pořadí, takže klidně můžete využít čas, zatímco čekáte, v okolí restaurace. Gurmánský zážitek určitě stojí za chvíli čekání. Din Tai Fung, přesto, že se rozrostlo na významnou mezinárodní síť, skutečným autentickým kulinářským zážitkem a zárukou kvality zůstalo.